.

Най-добрите спортове за тялото и здравето

Диетите са нещо, което според много лекари вреди на организма повече, отколкото помага. Става въпрос за тези гладни диети, които жените правят, защото са пагубни за здравето. Може да не се отрази днес или утре, но след години проблемите ще дойдат.

Най-добрите спортове за тялото и здравето
ng>Диетите са нещо, което според много лекари вреди на организма повече, отколкото помага. Става въпрос за тези гладни диети, които жените правят, защото са пагубни за здравето. Може да не се отрази днес или утре, но след години проблемите ще дойдат.

Най-добрият начин да се свали тегло или просто да се извае отпусната фигура, са спортовете. Независимо кой какво казва, тук няма място за спор. Всеки спорт извайва тялото по един или друг начин. Не всички са идеални, но поради тази причина има много спортове, които се наричат комплексни. Това ще рече, че с един спорт може да се тренират голяма част от мускулите на тялото.

Най-често използвания спорт за тази цел е тичането. То сподпомага за развитието на дробовете и като цялото дихателна система. Друго, за което помага, е свалянето на доста килца. Джогингът спомага за оформянето на следните места в тялото: ходилата и глезените стават по-издръжливи и костите се заздравяват. Прасецът се подсилва и стяга. Имаме и нужда от предните и задни бедрени мускули, които са главният ни помощник докато ходим, тичаме, катерим и прочее. Тичането сваля онзи досаден целулит, който е като криптонит за жените. Криптонита е единственото нещо, което може да убие СуперМен. За коремчето няма по-добро от тичането. 20 минути тичане се равняват на 250 коремни преси. Цялото тяло зависи от мускулите на корема. За пример, ако имате болки в тази област, няма начин да тичате, но ако тези болки са в ръцете или дори краката, може да се преодолеят и да спортувате. За премахването на "Секс Дръжките" тичането е спред първите спортове за тази работа. Джогингът помага и за оформянето на ръцете, ако го правите правилно разбира се, а не просто да ги подмятате. То помага за стягането на раменете, от части трицепсите и бицепсите, заради движежнието на ръцете по време на тичане. В парка, в който тичам, има един 75-годишен дядо, който прави това всеки ден по 2 часа. Попитах го откога се занимава и той ми отговори, че е започнал през 1950г. и е пропуснал не повече от 50 дни през целия си живот.

Следващият спорт, който може да замени всяка диета и е полезен за тялото и кожата, е плуването. Освен, че помага за оформянето на страхотно тяло, помага и за сърцето. Сърцето също е мускул, който ако се тренира правилно, става по-здрав и издръжлив. За жалост няма как да вдигаме гири с него, но плуването и тичането помагат много за неговата здрава форма. Плуването доставя и голямо удоволствие. Всеки, който може да плува добре, знае какво имам предвид. Не говоря за стоенето на плажа и гледането на мацките, а удоволствието, което човек изпитва във водата. Плуването помага за развитието на дробовете и в САЩ лекари карат деца болни от астма да правят това. В над 90% от случаите е помогнало на болните.

Колоезденето е също много полезен спорт, но не по софийските улици. По такива места като столицата този спорт е по-скоро опасен. Карането на велосипед в парка или в планината е страхотно преживяване. Като всеки спорт той тренира дишането и сърцето, помага много на кръвоносната система и координацията. Освен това бързо топи излишните мазнини от тялото. Приятен спорт, който ви дава и възможност да почивате докато го практикувате. Дори, когато не въртите педалите, тялото ви пак е в стегнало положение и  тренирате дишането, уменията си за координация и равновесие.

Всички спортове, в който има топка. Тук са прекалено много, за да ги изброя, но ще спомена само този с най-малко брой травми, защото целта е да сме здрави и да имаме възможността да ходим, а не да куцаме. Няма да спомена футбол поради очевидни причини, нито баскетбол, а именно тенисът. Този спорт е много добър за "експлозивната сила на човек". Така се нарича внезапното освобождаване на енергия от тялото при реакция. Всеки човек има определен такъв запас, а тенисът тренира точно това. Този спорт тренира сърцето и дишането, и приликата му с тичането е голяма, но е по-забавен тъй като е необходимо да имате съотборник. Тенисът контролира бързото мислене и затова е наречен най-комплексният спорт. Причината е следната: той тренира всяка една частица от тялото. Първо мускулите. Всяко едно мускулче участва при удар на топката и при тичането, както и спирането. При този спорт се поддържат в добра форма сърцето, дишането, функционирането на кръвоносната система, ензимите в тялото, изчистват се киселините в тялото чрез потта, излишните мазнини, тренира бързата реакция, бързото мислене, решаването на "проблем" чрез мигновена реакция е важно умение.

Има около 50 други спорта, за които се сещам, но като цяло те са пряко свързани с тези няколко, които споменах. Някой ще критикува, че не съм сложил някой спорт, но като цяло тичането, плуването, спортове с велосипеди, спортове с топки и други имат заложени основнте неща: тичане, скачане, координиране, концентрация, правилно дишане и други. Затова не се мъчете с диети и гладуване, а просто спортувайте! Аз имам доста зает ден и въпреки това намирам време поне за малко спорт.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
vippuhi
преди 12 години
2
4
!
Отговори
sporta me pravi silna i slaba
vippuhi
преди 12 години
0
4
!
Отговори
az obi4am sporta
Страница 1 от 1